Expositie

Door het jaar heen zijn er in het Reghthuys diverse soorten exposities. Van januari tot en met mei en van september tot en met oktober zijn er maandelijks wisselende tentoonstellingen die worden georganiseerd door de Expositiecommissie.

Er komen – meestal twee – gerenommeerde kunstenaars aan bod: één met werk aan de wand (schilderijen, grafiek,  etc.)  en één met ruimtelijk werk (beelden, glasobjecten, keramiek etc.). Kunstenaars uit heel Nederland laten graag hun werk zien in het mooie en sfeervolle Nieuwkoopse Reghthuys.

Diepgaande uitleg

Deze verkoopexposities beginnen in principe op de 2e zaterdag van de maand en beslaan drie weekenden. De toegang is vrij en de openingstijden zijn op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Dan is altijd een gastvrouw aanwezig. Op de eerste (zater)dag van de expositie is er een officiële opening om 15.00 uur. Daarnaast is er om het jaar in november onder auspiciën van de Expositie-commissie een ‘Kunst als cadeau’-markt. Deze biedt een aantal kunstenaars de gelegenheid hun creaties te laten zien en te verkopen tegen prijzen die variëren van € 5,- tot € 250,- (bij benadering), een aantrekkelijke optie gezien de dan naderende feestdagen.                    

  • De zomermaanden (juni-augustus) staan in het teken van Zomerkunst, waarvan de organisatiein handen is van de Commissie Zomerkunst. Het betreft hier wekelijks wisselendetentoonstellingen met werk aan de wand en ruimtelijk werk, meestal van twee kunstenaars, uit Nieuwkoop en omgeving. Een aantrekkelijk aspect van Zomerkunst zijn de ruime openingstijden, die het Reghthuystoegankelijk maken voor toeristen, recreatieve fietsers en alle anderen die in de zomer in Nieuwkoop verzeild raken. Behalve op maandag zijn de exposities dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. In principe is steeds één van de exposerende kunstenaars aanwezig.
  • In het jaar dat er geen ‘Kunst als cadeau’-markt is (zie boven), exposeert in november de Grafiekgroep, die bestaat uit een aantal etsers die wekelijks op de bovenverdieping van het Reghthuys gezamenlijk werken. Zij laten dan werk zien dat thematisch verbonden is.
  • Traditioneel biedthet Reghthuys in december onderdak aan de Kunstkring.  De leden hiervan, afkomstig uit Nieuwkoop en omstreken, sluiten het jaar af met het exposeren van hun werk.
  • Door het bestaan van de zogenaamdeWisselkunstkrijgt in de korte perioden dat er geen exposities zijn, een plaatselijke kunstenaar, elk halfjaar wisselend, gelegenheid  werk in het Reghthuys op te hangen.
  • Wilt u meer informatie over deze activiteit stuur dan een email naar: expositie@reghthuys-nieuwkoop.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief!

Contact

info@reghthuys-nieuwkoop.nl

06- 12 345 678

Adres

Reghthuysplein 1

2421 BE Nieuwkoop

’t Reghthuys – © 2021.
Privacy Policy / Algemene Voorwaarden